Årets kurs på Helliden

22-24 mars samlades 17 Bates och Blixt elever på Hellidens folkhögskola för årets kurs.

Fredagen började med att måla på 3 st tygbitar som skulle användas senare i kursen.

Därefter tog alla fram sitt medhavda misslyckade broderi och vi samlades i grupper för att diskutera ”Hur rädda ett broderi”

Övningen pågick till sena kvällen och alla var nöjda med sina tips och idéer.

Lördag började med en övning i 3-D broderi och hur man på ett enkelt sätt kan få fram ett 3 D broderi. Se några bilder som ligger i Galleriet. Tyvärr kom inte alla elevers bilder med då jag sabbade dem med min telefon. Men alla var lika bra komponerade och broderade.

Nästa övning var hur man snabbt kan skissa några former och ändå se vad det föreställer. Denna skissövning ledde sedan fram till att brodera på ett av gårdagens färgade tyger. Tyvärr var tygbitarna alldeles för starkt färgade så skissen kom dåligt fram. Men det är på felen man lär sig. Bilder i Galleriet.

En extra övning i skissteknik – att skissa upp och ner samt från sidan väckte uppmärksamhet.

Lördagskvällen avslutades med att alla berättade om sitt liv och det uppstod många goda och högljudda skratt.

Söndag startade vi helt abstrakt med att inspireras av Kandinskij. Sedan gällde det att brodera upp inspirationen på ett av de färgade tygbitarna. En rolig övning tyckte de flesta.

Avslutningsövning var att inom 7cirklar rita uttrycksfulla ansikten och få tre av dessa att samspela med varandra. Detta utlösta många goda skratt.

Innan vi avslutade kursen diskuterades om denna helgen skulle bli den sista av kurshelgerna. Vi diskuterade också en ev ny Frankrikeresa till september 2020.

Kanske dyker Bates och Blixt upp i nya sammanhang? Brevkursen fortsätter dock som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *