>Brodera gråskala

>

Flera mail har kommit från Bates och Blixt elever som inte kunde vara med på vår kurs innan påsk. Alla undrar hur vi arbetade med gråskalan. Några av er kanske var med på vår kursen när Elisabeth Fjällman lärde ut hur man målar gråskalor. Hon använde då Gouache färger eftersom dessa täcker bättre än akvarellfärger. Har ni kvar den så går den utmärkt att använda.
I år broderade vi en gråskala. Kristina hade köpt in ullgarn i 4 gråa färger plus vitt och svart. Nu skulle alla dessa garnerna användas i kompositionen. Alla bilder blev jättefina.
Sedan skulle samma gråskala broderas upp i en färg. Att lägga de olika trådarna på varje ruta och se var de smälte in bäst blev en svår uppgift.
Nu hann vi inte brodera upp själva bilden i färg, men man kan använda sig av samma tillvägagångssätt. Detta för att få den rätta balansen mellan ljus och mörker.

Den nedersta gråskalan är broderad i DMC pärlgarn nr 8 med svart 319 från vänster 413, 318, 415, 762 och Blanc som är vit. De här garnerna finns i så gott som alla handarbetsaffärer.

Är det något annat ni undrar över, skriv gärna en kommentar. Jag svarar på alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *