>Broderi brev hela dagen

>Idag har vi haft en s k broderibrev dag, då Kristina Blixt och jag har träffats och gått igenom ett flertal brev som våra trevliga elever har skickat in till oss. Denna gången hade vi många nya elever och det är alltid intressant och se nya vinklingar på lösningar till uppgifterna. Det sista året har det också kommit ut ett flertal nya böcker om Albertus Pictor, vilket är givande för inspirationen i uppgift I. Vi fick också tillfälle att se några väldigt vackra yllebroderikuddar. Det blir nog snart dags igen för en ny utställning. Vi hade också ett brev nr X att svara på. Detta brev har bara en enda uppgift och det är att brodera ett stort broderi cirka 1 x 1½ m. Det är inte alltid så lätt att gå upp i format och man ser plötsligt hur svårt det blir att få fram färger och former, kanske lika stora som ett helt litet broderi. Denna gången var det riktigt fint och väl anpassat. Kanske skulle vi lägga in en större uppgift lite tidigare i kursen?

I morgon skall vi gå igenom alla våra brev och göra vissa justeringar som vi har upptäckt måste göras. Vi kanske t o m hittar på några nya uppgifter för att göra kursen lite mera intressant. Det kommer ju nytt material och nya metoder nästan varje dag.

Vi hoppas också få lite tid för broderi tillsammans. Både Kristina och jag skall ställa ut på Herrljunga konsthall i oktober tillsammans med andra brodöser och en vävkonstnär. Mera om detta i senare inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *