>Den tionde gåvan

>
Jag fick låna en bok av min granne. Den handlade lite om broderi. En roman där huvudpersonen broderade. Boken heter Den tionde gåvan och författaren Jane Johnsson. Boken tar upp både 1600-tal och nutid och bygger på både historia och nutida händelser i broderi. Det intressanta var att man för inte så länge sedan i Cornwall, hittade en bok från 1600-talet där ägaren hade skrivit och ritat in mönster till broderier. Både 1600-tals brodösen och författaren bosatte sig i Marocko och gifte sig med en muslim, fast den första brodösen blev såld som slav innan hon hittade sin man.
Det som fascinerade mig var att broderi helt plötsligt är spännande att skriva in i en roman. Själv blev jag intresserad av nord afrikanska broderier och letade på internet tills jag hittade en bok om just detta. Muslimska broderier är trådbundna för det mesta och figurer med ansikten förekommer sällan. Boken är beställd – ni får veta mera när den kommer. Själv väntar jag med spänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *