>Embroiderers Guild celebrates the work of Julia Caprara

>
I förra veckan fick jag medlemsbladet för Embroiderers Guild i Storbritannien. På första sidan ligger det sista broderiet av Julia Caprara. En lokalgrupp – Solihull branch- samlade ihop 700 pund som de skänkte till huvudförening till inköp av Julias sista broderi. Julia kommer alltid att bli ihågkommen för sina fantastiska stygn och färgkombinationer. Jan Beaney,en mycket nära vän till Julia, beskriver henne som en superb kolorist som älskade stygnens rörelser och rytm.

I bladet finns också en förteckning över alla de 197!!!! lokalgrupperna(branches som det heter där) som är aktiva över hela England, Skottland, Wales och Nordirland. De är i sin tur indelade i 11 regioner och varje region samlar sina grupper för ”Broderiets dag” men också för att gemensamt kunna arrangera kurser, workshops och utställningar. Många av lokalgrupperna har två träffar i månaden, en på dagtid och en på kvällstid. Nästan varje grupp har ett större projekt på gång, projekt som visas upp på den regionala broderidagen.

Nu får vi inte glömma att Storbritannien har 65 milj invånare och en allmän uppfattning att ideellt arbete skall uppskattas. Men det kan ändå ge oss vissa funderingar om hur Brak skall organiseras i framtiden. Kanske blir det lättare för Brak styrelsen att jobba för 5 regioner istället för 25 lokalgrupper? Men det gäller också att varje region kan samsas om mål och syfte. En fundering bara men kanske kan det leda till en diskussion i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *