>En upplevelsebaserad kurs i gråskala

>Bates och Blixt kursen förra helgen blev lite av en upplevelse för alla deltagarna.
Kristina hade ställt upp ett Stilleben som deltagarna skulle inspireras av. Det skulle inte tecknas av utan endast inspirera till ett konstverk. Linjer och former studerades noga, skisser, skisser och skisser. Till slut kom varje deltagare fram till en skiss som de ville brodera upp. Men endast gråskalans nyanser fick användas. Alla deltagarna hade fått svart, vitt och fyra gråa nystan och några hade fredag kväll hunnit att brodera upp en gråskala. Alla blev väldigt intresserade och upptäckte hur lätt eller svårt det var att arbeta med ett abstrakt motiv.
Innan avslutning kunde alla visa upp ett ”Förslag till konstverk” som de både hade titel på och hur det skulle utföras. Det var allt från kyrkliga utsmyckningar till bibliotek, Renovas lunchrum och ett betraktelserum.
Det var länge sedan vi såg ett sådan engagemang i uppgifterna.
Allra sist skulle gråskalan broderas upp i färg men med motsvarande ljus och mörker i färgen. Detta blev också en upplevelse för alla, svårt men väldigt givande.

Ovan har jag lagt in några foton från kursen. Eftersom jag inte kommer ihåg vem som har gjort vad, skriver jag inte några namn. Broderierna är heller inte helt färdiga men så småningom kanske ni får se dem fullt ut.

Det här var ett nytt sätt att förmedla kunskap i broderi, men verkligen givande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *