>Franska vårkänslor

>
Förra året så här dags var jag några veckor i södra Frankrike. Acasia träden var översållade med sina vita blommor och näktergalen sjöng hela dagen. Det var lagom varmt och vi orkade vandra omkring och se oss omkring.

I en liten blomsteraffär i den lilla staden Le Van på gränsen till Ardech stod vi och beundrade alla vackra blommor. Plötsligt såg jag tidningsstället med Marie Claire en fransk idé tidning som jag ibland brukar köpa. På omslaget hade man fotograferat blommor i en ansjovisburk från Grebbestad. Aldrig hade jag väl tänkt att man kunde använda en tom sillburk på det sättet.

När jag kom hem skickade jag över bilden till Abba som numera äger Grebbestads fiskekonserver. Där blev man också lite undrande men tog det som ett nytt sätt att marknadsföra svensk ansjovis i Frankrike.
Marie Claire är en trevlig tidning som kommer ut fyra gånger per år. Ibland är hela tidningen späckad med franska broderier av alla de slag. Jag brukar kolla på Pressbyrån då och då. Ibland kan den vara väldigt inspirerande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *