>Guldkantad tillvaro

>
Är på väg till Storvik i Gästrikland för att undervisa på distanskursen i broderi som anordnas av Västerbergs Folkhögskola. Mina ämnen denna gång är guldbroderi och vitbroderi. Det skall bli skönt med lite guldkantad tillvaro på alla sätt. I ett par veckor har jag jobbat med gråskalor för Bates och Blixt elever, ett ämne som har fascinerat många. Jag har fått flera mail och bilder med frågor. Roligt att engagemanget har varit så stort. Skall försöka sätta ihop ett kompendium med alla frågor när och om jag får tid.

Men nu blir det lite mera guldkantat dvs både guldbroderi och en gyllene tillvaro. Dagen därpå vitbroderi, den absolut mest utbredda broderitekniken av alla. Det finns vitbroderier i så gott som varenda land i världen. Kul att nu kunna brodera vitt på vitt i fri och modern tappning.

Ni som är intresserade av traditionellt broderi på ett fritt sätt glöm inte anmäla er till Broderiforum 4-8 aug i år. Det kommer att bli några trevliga dagar på Västerbergs Folkhögskola med både föreläsningar och workshop under ämnet ”Skandinavien broderar”. Se Brak:s hemsida och klicka er fram till kurser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *