>Helgkurs med PSG i England

>
Om några timmar åker Kristin Andersson och jag med flyget till London för att med bil ta oss till Hawkwook College utanför Gloucester. Där skall vi under helgen gå en kurs för Sally Payne ihop med medlemmarna i Practical Study Group.
Material listan är diger och det har ständigt tillkommit nya saker som skall med. Tur att vi flyger med SAS så vi kan ta 20 kg.
Vi har nu packat stora skisspapper och skissböcker, skärmattor och knivar, stållinjaler, saxar av olika dimensioner, häftapparater, klister, tejp förutom alla tyger och garner. Dessutom skall vi ha med 20 glansiga fotografier av ett eget tema, 20 svartvita fotokopior av det samma samt ett otal redan färdiga skisser som vi kommer att vidareutveckla. Och det allra sista blev en bok som har fängslat oss under den senaste tiden. Jag undrar hur mycket tid det blir över för broderi?????

Men all undervisning brukar ske i väldigt hög takt i England. Det gäller att hänga med så vi får använda alla nålar och trådar som jag nu har sorterat för 50/11 gången.
Jag lovar att jag i mitten av nästa vecka skall berätta hur kursen avlöpte.

Det här är också ett steg i vårt fortsatta samarbete med brodöser från hela världen. Nästa år 2010 kommer ett nytt Broderisymposium att äga rum i Sverige (V 31) och då hoppas vi på deltagare från flera andra länder. Vi kommer även att göra ett besök i Österrike under hösten för att knyta nya kontakter. Även Frankrike är intresserat. Kul tycker jag att det finns ett sådant stort intresse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *