Helgkurs med Textile Study Group i England

IMG_4999

 

Första helgen i september åkte Bates och Blixt tillsammans med Textil 13 till Farncombe Estate utanför Birmingham för att delta i en helgworkshop med Textile Study Group (TSG).  TSG består av 25 medlemmar som har arbetat tillsammans i 25 år. De  är en mycket trevlig grupp där alla är individualister som hela tiden utvecklar sitt konstnärsskap och ställer ut tillsammans i större sammanhang. Vi i Textil 13 som f n bara är 10 st skall försöka att utöka vårt samarbete med andra grupper både i Sverige och utomlands. Vårt samarbete med TSG gruppen har resulterat i att vi under nästa sommar 2015 kommer att ställa ut på Dalarnas Museum i Falun. Vernissage den 13 juni. Utställningen heter Spår av Livet och kommer att visa många moderna och annorlunda textila skapelser.

Två  av TSG gruppens medlemmar Penny Burnfield och Sian Martin höll i workshopen och vi delades in i grupper och bytte lärare i halvtid. Vi fick lösa många både roliga och spännande uppgifter som hela tiden gick ut på att skissa och hitta nya former och färger.

Vi fick också ta del av TSG gruppens stipendiat Maria Boyle som just avslutat sin Batchelor examen med ett jättearbete om Samerna i Norden. Bl a hade hon tovat och broderat fram 36 meter mossa på ett band. Hon hade verkligen lyckats med detta. Vi som kom från Sverige kunde nog uppskatta hennes arbete bättre än de andra.

Farncombe Estate var ett utmärkt konferensställe med en himelsk god mat – både engelskt och kontinentalt. Utsikten från stället var helt betagande och vi kunde se långt i fjärran bergen i Wales skymta fram.

Bates och Blixt fick många nya idéer till våra egna workshops och kursbrev. Nu kommer det att hända lite annorlunda fram i vår.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *