>Helgkursen i England

>
Vilken upplevelse denna kursen i England blev! En sådan intressant och givande kurs är det länge sedan jag gick. Vår lärare Sally Payne, en av de bästa konstlärarna i England, sprudlade av ideer och kunskaper. Vi körde igång fredag eftermiddag med vild skissteknik i form av A 2 papper och brunt omslagspapper i storformat. Vit emulsionfärg och stora penslar. På detta skissade vi med ritkol och bläck, skar, vek, rynkade och skrynklade, målade och färglade sidorna. Våra 20 fotografier rispade vi och blekte ner med klorin, målade på igen och blekte igen. Våra 10 svartvita kopior fick sig alla en omgång emulsion och skrynklades sedan för att klippas sönder och målas igen. Strax efter midnatt var jag tvungen att gå och lägga mig. Vi hade åkt från Göteborg i tidiga ottan. Lördagens övningar blev ännu häftigare, nu använde vi tyger, plastbitar, snören, koppartråd, skokräm och trycksvärta. Lördagens övningar slutade de också strax innan midnatt.
Men då hade vi också hunnit dricka vårt medhavda vin.
Söndagen gick åt att vaxa tyg och papper, alltfrån tunna bomullstyger till silkepapper. Vi gjorde grafiska tryck med olika föremål, skar och klippte igen, sprayade med hårsprej eller fixativ, formade, klistrade och fäste ihop med häftpistol. Några av oss hann sy några stygn här och där, med de för de flesta blev det just den skissbok som vi nu kan hämta ideer från till kommande broderier. Själv hann jag göra fem olika ideer till för ett 3 D broderi. Under söndagen gick Sally omkring till var och en av oss för att ge personlig couching i våra fortsatta uppgifter.
Efter tea-time var det roliga slut och vi fick försöka packa ihop våra alster och knöka ner i vår redan fulla resväska.
Alla i den här gruppen var jätteeffektiva, jobbade fort och smidigt, var på ett strålande humör även när de fick köa för att tex komma åt den varma kastrullen med vax eller strykjärnet. Vi fick även vara med på deras lilla gruppmöte där det beslutades att ändra namnet från Practical Study Group till Textile Study Group
Överst ser du ett gruppfoto av vårt härliga gäng. Tyvärr hade Ruth Issett redan åkt och fotograf är Kristin så hon syns inte heller. Det kommer fler bilder senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *