>Hemma efter England och årsmöte

>
Det är alltid härligt att åka till London, besöka Victoria och Albert museet, the Knitting and Stitching exhibition, The handweavers shop, samt vänner och släktingar.
V & A museet är helt underbart men man måste ha en hel dag för att bara kunna se alla textilier. Sedan finns det stora avdelningar för porslin, silver, möbler, konst etc etc.

Textilavdelningen som renoverades för några år sedan hade dock blivit lite mindre, men alla härliga utdragsbara skivor med olika broderier finns fortfarande kvar. När vi var där besökte även en flickskola ”the grey coat school” avdelningen för att söka inspiration genom att skissa av olika broderier. Naturligtvis kunde vi inte bara passera shoppen utan att inhandla presenter och julklappar och andra roliga souvenirer.

Det som fängslade mig mest på mässan var nog den retrospektiva utställningen av Julia Capraras verk där man kunde se många broderier som var inlånade från privata personer. Julia var otroligt aktiv som brodös, trots att hon ledde utbildningen på Opus school of Textile Arts och undervisade i många workshops både i England och utomlands.

Gwen Hedleys skisser samt hennes nyutkomna bok kunde man ju inte heller missa. Idag mådde hon mycket bättre och hennes skadade ben hade läkts fint.

Double Trouble damerna, alltid lika trevliga samt deras män pratade länge och väl och visade den nya boken samt dvd skivorna som är utgivna i år. Går att beställa på nätet via deras hemsida.

Royal school of Needlework hade också givit ut några nya böcker. En av dessa var en ny bok om Svartstick. En billig och bra bok för alla ni som är intresserade av brev 5 i vår kurs och vill lära mera nya tips.

The Thread Studio från Australien med Dale Rolerson hade många nya typer av garn och material, bl a papper från Gummiträd samt Valnötsbläck för målning på tyg och som kan ge många roliga effekter. Kolla hennes blog – downunderdale.blogspot.com om ni vill se allt.

21st Century shop hade utökat sitt sortiment med fler färger av stora dockor broderi silke. Dockorna kostar 100:- st men jag kunde inte låta bli att inköpa 4 st.

En av stipendiaterna hos Embroiderers Guild var en svensk flicka – Emma Lundgren. Hon hade mycket av svensk folklore i sina bilder, tyvärr ville hon inte att man fotograferade. Det ville inte heller Bethany Walker som broderade i betong. Jo, ni läste rätt. Innan betongen var riktigt torr sydde hon in grova trådar både i och utanpå betongen. Henne får vi säkert läsa mera om i framtiden.

Jag njöt oerhört av de två dagarna som jag gick på mässan. Att bara strosa omkring och inhämta inspiration, prata med både nya och gamla vänner, handla lite av allt utbud och sedan avsluta det hela med en ”nice cup of tea”. Då är livet som bäst.

Fortsätt och följ min blog så får du veta mera om vad jag gjorde i England.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *