Kurshelgen i Vara

21 damer samlades i helgen som gick, på folkhögskolan i Vara, för att delta i den årliga Bates och Blixt kursen. Vara var ett helt nytt ställe och vi var både förväntansfulla och avvaktande på hur lokaler  och förläggning skulle bli. Allt visade sig dock vara till belåtenhet förutom maten som kunde vara ett snäpp bättre.

Fredagskvällen började med en tredimensionell uppgift – att bygga något utav papp, stickor, tyger, nät och ståltråd etc. Alla klarade detta fullt godkända och många roliga figurer såg dagens ljus. Samtidigt skulle en skissbok tillverkas och fyllas i med text och bilder.

IMG_1616 IMG_1617 IMG_1618 IMG_1623 IMG_1624

Ibland var det så tyst att vi kunde höra en synål falla.

Lördag inledde vi den stora uppgiften Tre gånger Tre. Alla deltagare fick en bit tyg som vi målat lite här och  där med en grå färg. Eleverna skulle riva biten i tre delar, alla i olika bredder.  Och nu – brodera med svart garn ett abstrakt mönster på alla tre delarna. Att hänga upp bitarna och studera på avstånd allteftersom mönstret växte fram, var ett krav, så att alla förstod hur viktigt moment det här är. För varje linje som broderades i förändrades hela uttrycket på triptyken. Till sist skulle alla lägga till en färg och se vad som nu hände. Det blev många turer fram och tillbaka till upphängningsplatsen.

Söndag återstod montering och diskussion om vad som var intressant och hur denna uppgift kan utvecklas vidare. Till sist gjorde vi en liten utställning!

IMG_1627 IMG_1628 IMG_1629 IMG_1630 IMG_1631 IMG_1632 IMG_1633 IMG_1634 IMG_1635 IMG_1636

Här är ett smakprov på 10 st av Triptykerna. Det fanns 11 st till som var minst lika fina, men då jag är inte är en bra fotograf kom dom inte till sin rätt i min mobilkamera. Vem som har gjort vad är inte heller intressant då alla våra elever var jätteduktiga. Välkomna igen nästa år! Pian och Kristina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *