>La Maison du boutis

>
Efter ett par härliga veckor i södra Frankrike med blommande accasiaträd och näktergalens sång hela dagen är jag tillbaka i Sverige.
Mitt besök i Calvisson och La Maison du boutis var helt otroligt. Museet innehöll hur mycket boutis broderier som helst och jag fick en härlig lektion av Madam Nicolle. Att brodera boutis är inte svårt men man måste ha tålamod och tålamod för att det tar lite tid. Man skiljer också på Broderie de Boutis och Piquage de Marseille, där man inte fyller i bakgrunden alls. Där fanns också en hel del andra vitbroderier mest Richellieu broderier och Broderie Angleterre, också dessa otroligt vackra. I den lilla boutiquen kunde man köpa broderimaterial och diverse böcker samt vackra tyger från Provence, allt naturligtvis ganska dyrt.
Det enda som man inte fick var att fotografera. Det var helt förbjudet och jag trodde att det skulle finnas kort att köpa på broderierna men tyvärr.
En hemsida finns dock www.la-maison-du-boutis.com. Från hemsidan har jag tagit den här vackra bilden på himmelsängen som stod i museet. Det är en bröllopssäng från början av 1900-talet. Den kunde jag tänka mig att sova i även idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *