>Öva upp ditt färgsinne

>
Just nu handlar mycket om färg i min omgivning. Det ena färgföredraget avlöser det andra. I går var jag i Bollebygd och ”pratade” färg en hel dag. Både tisdag och torsdag skall jag hålla färgföredrag igen och till helgen är det Åhus-kursen, som också kommer att innehålla färg.

Det finns något som heter synestesi. Inom sig har man färg på siffror, dagar, månader etc. Detta kallas för The Mind’s eye i England, vilket är en bra beskrivning. Musiker kan också se färg när olika toner spelas. När jag började studera färg läste jag att det var en person på 50 000 människor som upplevde detta, men nyligen fick jag höra att det är 1 person på 1000 människor. En väsentlig skillnad alltså. Samtidigt läser jag att det kanske är en förmåga som vi kan öva upp om vi arbetar mycket med färg. Hör gärna av er så vi kan ha en diskussion. Finns det någon som kan berätta mera och som har just detta Mind’s eye inom sig? Det skulle vara intressant att höra hur ni beskriver det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *