>Regnigt värre! Men varför inte brodera!

>
Som vanligt regnar det här i Bohuslän och jag har städat i min ateljé hela dagen. Fast det syns knappt, det är fortfarande lådor och lappar på golvet.
Men nu skall jag packa lite tyg och tråd inför min resa till Normandie och England på tisdag. Det blir väl något i Kantha stil, det är lätt att brodera när man är på resande fot. Skissblock och akvarellfärger måste också med, vem vet det kanske yppar sig något fint broderimotiv.
Ett besök på Bayeuxmuseet blir det säkerligen. Jag har inte varit där på fem år. Hoppas det finns lite nytt att inhämta och att shoppen nu säljer CD-skivor med tapeten. Det skulle underlätta mycket för mig när jag är ute och föreläser. Jag är trött på den dåliga kvalitén på ljusbilderna som är fotograferade tvärs igenom montern.
Sist jag var i Bayeux så besökte jag också deras knyppelskola som låg alldeles vid katedralen och lite längre ner på samma gata fanns en broderiaffär som sålde underbara paljetter och pärlor. Kanske finns de också kvar idag. Nere vid älven låg en calvados tillverkare och självfallet blir det ett besök där. Skall även försöka hinna med ett besök på museet i Caen där vejdeodlingen och alla dess skrån finns dokumenterade.
Den 11 sep åker vi vidare till Norwich i England.Katedralen i Norwich har nyligen fått ett nytt stort antipendium, broderad av Norfolk Broderers. Jag hoppas att jag får tid att kolla det också. Men vi är egentligen på semester så det får inte bli för mycket arbetsresa.
Det är roligt att planera – vad som sen blir av återstår att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *