>Sommarbroderiakademin 2010

>


Så var årets sommarbroderiakademi avslutad. De tjugo eleverna har verkligen varit duktiga. Jag tyckte att jag hittat på kluriga uppgifter, men här vilade inga ledsamheter. Vi hade snabbt flyt i våra uppgifter. Från att tänka visuellt och sedan utveckla detta till en kreativ process var det inga problem. Här blev det Brain stitching på högsta nivå.

Av 10 abstrakta ord blev det associationsord och när tre ord var utvalda, blommade all kreativitet upp. Otroliga konstverk skapades inom olika färgfamiljer.

Att inspireras av en Kardinsky målning och omvandla detta till ett applikationsbroderi visade sig vara lite svårare men även roligare för några.

Så kom andra dagens strandfärgning. Att måla på ett vått tyg, doppat i det salta vattnet gav både roliga effekter och klara mönster.

Säckvävsbroderi med lager på lager, torrtovning på ylletyg, utveckling av de färgade bitarna från stranden, kosmiska hjul i Kantha teknik samt lite färg och formlära, allt gick som en dans.

Tisdagens lilla samkväm utanför Snäckan på Gustavsberg visade också upp konstverk. Vad sägs om en superhamburgare?

Vi har alla haft riktigt roligt, trots att temperaturen i vår lilla båthall var av bastu mått och museets personal fick skruva loss skruvarna i fönstren så att de gick att öppna. Utan luft hade vi nog inte överlevt. Men Carl Wilhelmssons målningar för över 100 miljoner i rummet intill klarade även detta. Och utanför byggdes Fjordfestivalens stora tivoli och musikscen upp. Men när det var färdigt att öppnas, då stängde vi vår lilla akademi. Man kan ju inte förlusta sig i allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *