>Stort tack till alla årsmötes deltagare

>Efter ett mycket trevligt årsmöte, startade vi vår kryssning mot Kiel. Havet var helt lugnt och det gungade inte alls.
En utmärkt middag serverades med mat som kantarellsoppa, stekt pärlhöns och ostbricka. Till detta en jättegott vin. Sedan fick vi chans att se alla guldnålsbidragen igen som hängdes upp i vår bar. Personalen på Stena var så entusiastiska och ville alla komma och se på våra bilder.

Nästa morgon vaknade vi i härligt höstväder med cirka 15 grader varmt och solsken.
Efter frukost promenerade vi längs strandpromenaden och besökte vernissagen på ”The dog show”, en rolig och givande utställning om hundar i konsten. Några besökte St Nicolai kyrkan och några gick på en underbar konsert med skön musik.

Efter kaffe med Apfelstrudern tog vi en sväng inåt stan och fönstershoppade.
Kl 1400 var vi tillbaka på båten för då började de intressanta föredragen.

Först ut var Ingrid Andersson från Halmstad som berättade om sitt liv och broderi. Hon hade mycket intressant i sina bilder och i sitt liv. Därefter var det Anna Granbergs tur att berätta om sina 7 år i den engelska utbildningen i broderi. Hon visade sina arbetsuppgifter, sitt examensprov och sin uppsats som hon fick skriva för att få sin fil kand. Grattis Anna, du gjorde ett jättebra jobb både på skolan och för oss på båten.

Nästa person var Kerstin Ydreborg som på ett lättsamt sätt berättade om sitt liv och sina minnen av textilier. Tänkt att få ärva så mycket hemvävda textilier att man kan ha en hel utställning med dessa. Det var helt fantastiskt.

Sist ut var Elisabeth Kalvenes-Skallsjö som visade bilder på sina vävnader, sina broderier och lite från olika möten med andra brodöser.

Fullmatade på kulturella upplevelser gick vi till bords i matsalen. En buffémiddag med fritt vin var det ingen som tackade nej till. Denna kväll lika god mat, vi åt nog alldeles för mycket.

Sista punkt var en trevlig workshop där Anna Granberg och Berit Lundqvist visade oss hur man syr ett armband. För 20 kr fick vi all sköns material, det var bara att sätta sprätt på fantasin. Tack Anna och Berit er workshop var grymt rolig.

Tack alla som följde med på denna underbara Kielkryssning. Ni andra kan slänga er i väggen för ni missade årets bästa broderitillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *