>Sveriges historia

>
Efter att ha lyssnat på historiken och professorn Dick Harrison fick jag veta hur lite vi svenskar egentligen vet om vår egen historia. Den historia som vi lärde oss i skolan är inte alls den, som vi borde ha lärt oss. Fast det har vi känt till här i Bohuslän länge, för vår historia innan 1658, finns inte med i de svenska historieböckerna. Dick berättade också hur viktigt det är att känna till det vardagliga historielivet och inte bara krig och konungar.
En härlig upprättelse för alla oss som broderar historiska händelser, vi gör en insats för framtiden. Nu alla Bates och Blixt elever som ännu inte har kommit till brev 9 och berättande broderi. Studera din hembygds historia redan nu. Tag fram viktiga händelser i din omgivning, skissa och brodera. Även en alldaglig berättelse är av historiskt intresse.
Bilden ovan är broderiet av Bohusläns historia fram till 1658 och freden i Roskilde. Den är broderad av Brak, lokalgrupp Bohuslän och kommer i sommar att åter finnas på Bohusläns museum. Passa på och besök oss här i Bohuslän.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *