>Tårtkalas för Brak Bohuslän

>


De sista veckorna har jag ägnat mig fullt ut åt broderi. Brak Bohusläns handduksbroderi går in på sista varvet och alla handdukar skall vara färdiga tills 1 sept. Det här är ett kedjebroderi som vandrar från deltagare till deltagare. Min handduk skulle föreställa tårtor, andra hade hus, båtar, ansikten, katter, hundar etc som tema. Meningen var att alla skulle brodera på allas handduk, men våra medlemmar hade väldigt svårt att hålla sig till turordningen och bytte handdukar hips som haps. Inte heller kunde alla hålla sig till de förutbestämda färgerna och garnerna. Men så är det trots att alla fick reglerna skriftliga hade alla olika uppfattning om hur de skulle brodera.
Handdukarna skall ställas ut på Bohusläns museum under hösten. Brak Bohuslän firar då 15 år som lokal grupp så ett tårtkalas kanske är på sin plats i alla fall. Många tyckte i alla fall att det var roligt att brodera godsakerna och visst ser tårtorna lite verkliga ut.

Kursen i Medeltida broderi startar redan den 25 aug kl 1300 också den på Bohusläns Museum. Det blir en tidig start då jag åker till Normandie i Frankrike den 1 sept. Därifrån till Norwich i England några dagar och när jag kommer hem den 16 sept är det bara för att tvätta och packa om inför min kursvecka i Österrike hos Sara Lechner. Det kommer att bli en hektisk höst men så är ju pensionärslivet nu för tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *