Workshop i Vara 8-10 april

I helgen träffades 23 elever i Broderi Bates och Blixt för vår årliga kurs. I år var den  ingen lång materiallista att ta med men alla skulle ha 3-4 tomma toalettrullar och lika många kökspapperrullar. Detta var lite mystiskt tyckte många och andra trodde att vi skulle bygga upp ett 3 d objekt med rullarna.

Första övningen gick ut på att från ett UFO ta fram en komposition med färger. Tre platta toarullar blev sedan målade och  broderade med stygn. Ett för själva  ufot, ett för färgen och ett för stygnen. Många tyckte detta var svårt men ALLA lyckades ta fram ett underbart konstverk som kunde hängas upp med de tre toarullarna i snören under kompositionen.

Färdiga inspirationsalster Flat toilet rolls Sketch books

Den andra övningen var att klippa upp den större rullen och vika den till ett omslag till en skissbok. Sedan var det fritt fram att klippa sönder gamla broderier och skisser och göra nya kompositioner. Dessa sattes in som blad i skissböckerna. En del gjorde många blad en del gjorde  färre. Men alla gjorde en fin skissbok, några flera stycken. Söndagens övning var att brodera på en  platt toarulle som målades och broderades. Här gällde det att välja ett tyg och stygn som tog upp tygets karaktär. Inne i rullen kunde ett meddelande fästas om vilka stygn, känslor, tankar osv. Tänk vad skoj att ha ett stygnprov som är helt annorlunda en vanlig fyrkantig lapp.

Nästa år samma helg äger en ny kurs rum.

 

Glöm inte att alla Bates och Blixt elever kan kolla vår facebooksida som endast är till för våra elever – alltså en sluten grupp. Skicka förfrågan så släpper vi in er.

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *