>Workshops, visits and Vienna

>

Bild 1 Sightseeing per hästskjuts i Wien. Bild 2 Docktillverkning i Cesky Krumlow.
Bild 3 Kristina och Renée letar bland alla tygerna.

Hemma igen efter en mycket givande vecka i Österrike. Kursen hos Sara var mycket givande. Det var faktiskt roligare än jag hade väntat mig att embellisha på maskin och jag fick med mig hem ett flertal alster. Sara ateljé var full av inspiration och snart stod idéerna på kö.

En dag åkte vi och handlade på ett riktigt materialcenter. Så mycket tyger, band, snoddar, knappar, spetsar, tyll, garner etc har jag nog aldrig sett på ett och samma ställe.

Studiebesöket i Cesky Krumlow i Tjeckien var en verklig hit. En liten stad som fortfarande lever som på 1700-talet. Vackra hus, små hantverksaffärer, dockmuseum, slott, kaféer och krogar låg tätt, tätt i den gamla staden. Till råga på var det billigt att handla och äta. Tur att jag var ganska begränsad i min packning annars hade det blivit betydligt mera inköpt.

Vädret var det bästa tänkbara med cirka 25 grader hela veckan och dessutom en härlig sol som sken.

De sista dagarna tillbringade vi i Wien och gjorde staden som turist med bl a muséibesök, Gustav Klimts och Egon Schieles vackra målningar, kaffe med sachertorte på Dremers, sightseeing per hästskjuts, Stefandomen samt lite opera på storbild utanför Operahuset. Wien är verkligen en kaffe och musikstad att bara njuta i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *